dinsdag 23 september 2014

Gouden Kabouter

23 september


Zo'n twee jaar geleden in de aanloop naar Keep it clean day bedachten een aantal enthousiaste mensen hier in Gouda de "Goudse Kabouters". De "kabouters" die alle zwerfafval zouden opruimen op Keep it clean day! Vele foto's van opgeruimde stukjes Gouda kwamen die dag voorbij op sociale media. Een aantal dagen later was er een brouwerij/bruispunt om eens alle ideeën van al die "kabouters" over zwerfafval met elkaar te delen.

Vele ideeën passeerde de revue. Een idee bleef in mijn hoofd hangen........ schrijven over zwerfafval!

Na een nachtje niet slapen was het de volgende dag duidelijk wat ik daarmee wilde. Ik zou 365 dagen lang zwerfafval fotograferen, oprapen en weggooien in de afvalbak..... En dan zou ik er over schrijven.

Dat heb ik gedaan, en zelfs na dat jaar ben ik door gegaan met schrijven. Niet meer dagelijks, maar met enige regelmaat. Helaas liet mijn gezondheid mij in de steek de afgelopen tijd en is het schrijven van de afvalverhalen/gedichten een beetje in de koelkast terecht gekomen, MAAR!! Gisteravond ontving ik tijdens het bruispunt in de Chocoladefabriek de enige echte Gouden Kabouter!!!

Wat ben ik trots en gemotiveerd om weer meer afvalverhalen te gaan schrijven. Even voor de duidelijkheid, ook al schreef ik weinig verhalen de laatste tijd, het opruimen van zwerfafval is een gewoonte geworden dus dat ging/gaat gewoon door.

Ook komen er weer gezellige opruim wandelingen aan die we met meerdere mensen (Kabouters) doen.

Mijn www.afvalverhalen.nl zal dus weer met regelmaat gevuld worden met verhalen liedjes of gedichten over zwerfafval en ik nodig iedereen uit ook eens je fototoestel te pakken zwerfafval op de foto te zetten en dan het afval in de daarvoor bestemde bak of zak te doen. Stuur mij je foto of verzin je eigen verhaal erbij en ik plaats foto en verhaal op mijn site!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten